Festigàbal

El Festigàbal neix de la necessitat de fomentar les activitats culturals i artístiques que la Festa Major de Gràcia havia deixat una mica apartades.

L’objectiu principal del Festigàbal era i és la d’emmarcar una programació cultural festiva, però de qualitat, dins de les activitats veïnals pròpies de la Festa Major.

La col·laboració directa amb una entitat veïnal ha permès any rere any dissenyar una programació al gust de tothom, per a totes les edats gèneres i col·lectius amb tolerància zero per a actituts excloents o comportaments incívics.

Aquest 2022 torna el Festigàbal i ho fa per la porta gran. Han sigut gairebé tres anys molt i molt llargs, durs, de resistència, de resignació i de lluita… I perquè no dir-ho: de resiliència. Tant el públic com l’equip de l’Heliogàbal hem tingut la paciència necessària per conviure sense alguns dels estímuls que ens fan avançar tot i l’adversitat. Perquè què és la música sinó la benzina que ens omple el dipòsit quan ja no podem més?

Per fi ha arribat el moment d’anunciar-vos que hem tornat. I no de qualsevol manera. Un any més organitzarem el Festigàbal, un dels actes principals de la Festa Major de Gràcia, després d’uns anys de recés obligat per la pandèmia de la Covid-19. Un esdeveniment gratuït que continua connectat a l’avantguarda musical i que no s’oblida de teixir les bases dels i les artistes del present i el futur de l’escena catalana, amb un cartell paritari i per a tots els gustos.

Enguany, el Festigàbal amplia la seva programació i estira fins a 10 actuacions musicals concentrades en dos dies, el 19 i 20 d’agost de 2022 als Jardins de la Sedeta, essent un dels puntals d’una Festa Major de Gràcia que reneix de les cendres i que s’espera amb especial anhel.

El cartell artístic és una extensió de la línia de programació de l’Heliogàbal, que clarament aposta pel talent emergent, sense oblidar-nos de propostes de més renom i més consolidades.

 

Cartells d’altres edicions del Festigàbal: