Divendres 30
setembre 2022
21h
10€ a taquilla

– Heliogàbal

Boria
+ Hoven

Després de formar part de projectes com GetReal, The Archers i, més recentment Estúpida Erikah, el cantant, guitarrista i compositor barceloní Lluís Bòria decideix fer un pas en la seva carrera musical apostant per al seu projecte més personal: Boria.

Boria transita amb excel·lència per les coordenades musicals de l’indie-folk serè, pausat, introspectiu i obscur, emfatitzant en els melancòlics retrats que l’artista dibuixa de la visió que té de la vida, la mort i l’amor.

Produït per Jordi Casadesús (María Rodés, Núria Graham), “Any Place But Now” ens fa levitar i aguantar la respiració a través de la veu singular de Lluís Boria, ben recolzada pel finger-picking de la seva guitarra i dels deliciosos arranjaments de sintetitzadors, pedals amb efectes, cordes i notes d’un piano afligit.

Aquest excel·lent debut tanca el teló amb la màgica i delicada “What were we”, un extraordinari duet amb na Joana Serrat en què les guitarres acústiques i les dues veus s’entrellacen amb resultats altament commovedors.

“Any Place But Now” és una meravellosa peça d’orfebreria dolorida que impactarà tots aquells que gaudeixen de les composicions de noms tals com Lambchop, Iron & Wine, The Cinematic Orchestra, Damien Jurado i, fins i tot, els Sigur Ros en la seva etapa més despullada.

Podríem dir que Hoven no és una invenció encara que sí un nom artístic. Podríem presentar els noms que el formen, però les cares diuen més que els seus propis noms. Almenys podríem explicar que són cinc músics de l’escena lleidatana i que les seves composicions prenen com a referència l’indie-folk americà (Bon Iver, Gregory Alan Isakov) i l’indie-folk britànic (Ben Howard), però diu més com fan sonar cada sala que cap d’aquestes paraules. Podríem parlar del seu primer treball titulat “The Waters EP”. De què els ha inspirat i què els ha portat els instruments d’aquests músics a ajuntar-se. Podríem dir que segur que per separat ja els has sentit, però segur que mai no els has sentit així. Podríem intentar convèncer-te que més que un grup, aquí tens una història. Podríem fer això i molt més. Però qui més pot fer, ets tu, escoltant-los. Perquè ara no toca parlar del que podria ser. Ara, que toquin ells.

Entrades anticipades