Inici > Programació > Tota la programació
Tota la programació: setmana del 13 al 19 de maig.
abrir
Dijous, 16 de maig • 21h

Guillamino

Preu: 6€ anticipada / 8€ taquilla

Feia quatre anys que Pau Guillamet, altrament conegut com a Guillamino, no donava pràcticament senyals de vida, quan de sobte es va tancar una setmana en una cel·la del monestir de Poblet per embrionar el nou projecte que, ara finalment, s’ha materialitzat en ‘Fra Júpiter’ (Bankrobber, 2018).

El gruix de les cançons del disc van néixer durant l’estada en solitari del Pau al monestir cistercenc, una setmana sota el rigor de la clausura i el vot de silenci. A la sala gòtica de música va enregistrar ascèticament les primeres preses, acompanyant-se de la guitarra i aprofitant la reverberació natural. Aquells enregistraments primigenis conformen la base sonora del disc i li confereixen el seu esperit eteri, a vegades fantasmagòric.

Tot i que el gruix de temes del disc són obra del propi Guillamet, hi trobem també alguns versicles manllevats de l’Antic Testament; una adaptació de “Cançó”, l’últim poema escrit per Màrius Torres; així com una imprevisible versió de Sangtraït, “Els senyors de les pedres”.

Guillamino passarà per l’Heliogàbal a presentar en un format íntim i proper les cançons d’aquest ‘Fra Júpiter’. Probablement, el més semblant a com les va crear en la soledat de Poblet.

Anticipades aquí.

Aforament limitat

www.guillamino.com
www.myspace.com/guillaminoo

abrir
Divendres, 17 de maig • 21h

Aliment

Preu: 8€ anticipada i a taquilla

Aliment s’han tret un discasso de la màniga, ‘Brother’ (La Castanya, 2018) és un “trallasso” brutal, dens i fosc, on el trio amplia les fronteres sonores dels anteriors treballs. Els barcelonins han sigut capaços de crear un entramat més complex, ple de recursos i trascendència, amb la mirada més posada en el post-punk, però sense deixar de costat el garatge, la visceralitat i l’energia marca de la casa. Ara sí, sense complexos, trencant estereotips i, si m’estireu de la llengua, madurant suficientment com per trobar un so més propi que, fins i tot, ha sabut trobar els moments per contenir la ràbia i donar pas a la pausa.

Aquest serà un concert de venir a l’Helio a suar la samarreta amb una de les bandes de la ciutat que més ens agrada. Ballarem i cantarem amb els Aliment. L’Edu, el Pol i l’Ignasi estaran ben rodejats d’amics, veniu tots a fer germanor!

Anticipades aquí.

Aforament limitat

aliment.bandcamp.com/

abrir
Dissabte, 18 de maig • 13h

Pértiga session #7: Las Chicas lo Petan

Lauren Nine + Cristina Len

Preu: 8€ anticipada / 10€ taquilla

Lauren Nine és una cantant, compositora i saxofonista barcelonina de 23 anys que porta des dels 15 escrivint les seves pròpies lletres i materialitzant en cançons els seus propis sons. Però el que realment fa d’ella una artista especial que es desmarca de tot el que hi ha a l'escena actual és la seva força. En el seu primer EP ‘Andromeda’ (Santa Tecla Records, 2019), Nine (de)mostra que té un missatge, una visió i una cosmogonia únics dins del panorama nacional. Autèntica, pura i real. Si escoltes les quatre primeres cançons d'aquest EP, et veuràs transportat a una nova dimensió on el rap i el hip-hop són els protagonistes, però on també trobem semblances a artistes actuals com SZA i Kali Uchis, és a dir, combinacions fresques i explosives. Si estaves buscant la nova joia de l'escena urbana actual, no indaguis gaire més, perquè ja l’has trobat, i és aquí per a quedar-s’hi.

Cristina Len és una jove cantant barcelonina de tan sols 19 anys, que acaba de treure el seu primer EP, ‘not for my ex’ (autoeditat, 2018), on ens mostra les quatre fases del desamor des de la seva pròpia perspectiva i sempre amb un to irònic. Musicalment, es mou entre diversos estils, com el R’n’B, el pop o el neo soul. Influenciada des de ben petita per les grans dives del jazz i per veus més actuals (com Jessie J, Amy Winehouse o Jorja Smith), Cristina intenta fer-se un lloc al panorama musical amb una aposta diferent i única, amb una música treta de les entranyes que busca emocionar i captivar.

Anticipades aquí.

Aforament limitat

https://soundcloud.com/laurennine
https://soundcloud.com/cristina-hernandez-len

abrir
Dissabte, 18 de maig • 21h

Aldrin y Collins + Fake Teddy

Preu: 6€ anticipada / 8€ taquilla

Neil Armstrong va passar a la història com el primer home que va trepitjar la lluna, però què va passar amb els seus companys d’aventura galàctica, Buzz Aldrin i Michael Collins? El quartet de Cerdanyola del Vallès, Aldrin y Collins, porta des del maig del 2011, reivindicant les dues figures i, per extensió, tots aquells secundaris de la història.

La banda publica ara un treball amb set nous talls amb els quals volen seguir acumulant quilòmetres, concerts i anècdotes. Repeteixen estudi, al WheelSound de Txosse Ruiz, però això no vol dir que s'hagin acomodat, tot el contrari. Bona part d’aquest ‘Odisea en el espacio de confort’ (BCore, 2018) ha estat enregistrat en directe, provant tècniques de gravació dites més “orgàniques", amb el ‘Bipartite’ (BCore, 2001) dels seminals AINA en el punt de mira. Es tracta de la cinquena referència de la banda, segona amb Bcore, en la qual, com a curiositat, en el setè i últim tall hi trobem una versió molt personal d'un senzill relativament desconegut del malaguanyat Tino Casal. Queda clar que s'atreveixen amb tot. Algú va dir “espacio de confort”?

Vindran acompanyats de Fake Teddy, banda de Logroño que es mou entre el rock dels 90 i el pop dels 60 sense tancar-se a influències del jazz o del hip hop. També es troben celebrant el seu nou treball, l’EP titulat ‘Frankfurt’ (Autoeditat, 2019).

Anticipades aquí.

Aforament limitat


ultims videos
logos