Inici > Programació > Tota la programació
Tota la programació: setmana del 25 al 31 de març.
abrir
Dijous, 28 de març • 21h

Marialluïsa

Preu: 6€ anticipada / 8€ taquilla

Pocs s’atreveixen a definir què és això del pop metafísic. Més aviat hi ha moltes certeses sobre tot allò que no seria, però dir exactament què és... El que sí que està clar és quan un grup encaixa en la definició. I quan escoltes les cançons de Marialluïsa, els dubtes s’esvaeixen. Ells són els últims d’arribar a aquest microcosmos de feliç creativitat on graviten fa temps El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Germà Aire o Núria Graham, els quatre artistes amb qui compartiran l’esperat 1r Festival del Pop Metafísic.

La primera pista sonora d’aquest jove quartet d’Igualada és un EP de debut que fa honor, ja des del títol, a les propietats de l’herba que els dóna nom. “Pren-t’ho amb calma” (Bankrobber, 2019) presenta cinc cançons senzilles però preciosistes, amb reflexions vitals i imatges oníriques que s’enlairen sobre melodies brillants, sons atmosfèrics i ecos africans. Una sonoritat que, sense amagar les influències del grup, malda sempre per anar més enllà. Perquè les portes que obre aquest primer disc de Marialluïsa són múltiples i apassionants.

Anticipades aquí.

Aforament limitat.

https://www.instagram.com/marialluiisam/

abrir
Divendres, 29 de març • 21h

Ell Sol

Preu: 5€ només a taquilla

Ell Sol és el pseudònim del guitarrista, performer, improvisador, organitzador i multitasques de Sabadell Joan Mena. Inspirat en el DIY world-touring, Mena ha presentat el seu últim treball Pwalugu (autoeditat, 2015) a la Xina, Ghana, Islàndia, Iran i a 16 països europeus en els últims dos anys, compartint també escenari i gires amb estrelles africanes del ‘kologo’ com King Ayisoba, Atongo Zimba o Ayuune Sule.

Ell Sol portarà a l’Helio un nou i potent ‘set’ acústic per ensenyar-nos el seu treball més imminent: Nou principi. Un altre compendi de moments que juguen entre cordes, converses, silencis i el sense límit contemporani de la cançó catalana. Una intensa experiència en directe.

Aforament limitat

www.ellsol.tk

abrir
Dissabte, 30 de març • 13h

Matins a l'Heliogàbal

Joana Gomila

Preu: 6€ només a taquilla

De vegades passa que des de racons allunyats, fent trajectes dispersos, persones diferents arriben a una idèntica conclusió i es dirigeixen a un mateix punt sense saber res dels altres. Amb Folk Souvenir (Bubota Discos, Gran Sol, 2016) va passar una mica això. Aquest és un disc que sembla haver esperat abans d’existir, fill del zeitgeist que es viu a Mallorca i de Joana Gomila, la cantant nascuda per capgirar els cànons i per fer-nos renéixer l’interès per les essències musicals de la nostra illa.

A Folk Souvenir, Gomila va fer pinya amb Arnau Obiols, Santi Careta, Àlex Reviriego i Laia Vallès -cinc ànimes germanes, cadascuna amb la seva trajectòria- per reformular el cançoner popular mallorquí amb una actitud fresca com un gambaner en acció. Disposada a jugar amb el que sigui, troba en l’ànima de les melodies oblidades una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda.

Perquè a Folk Souvenir hi ressona el paisatge. Hi ressona la ciutat. Hi ressonen tonades de treball, romanços, jotes, cançons i jocs. Hi ressonen les reflexions de Rafel Ginard. Hi ressona la memòria. Hi ressonam tots, per ventura, i ens hi reconeixem. Folk Souvenir és el poble i és el record, és el cant i és el rés, és el folk i és el free jazz. És la necessitat de cercar-nos i, per ventura, trobar-nos.

Aforament limitat

https://www.facebook.com/joanagomilafolksouvenir

abrir
Dissabte, 30 de març • 21h

r.e.a.l. + Lauren Nine

Preu: 6€ anticipada / 8€ taquilla

Hospital i quiròfan als matins, micròfon i sintetitzadors a les tardes (i encara tenen temps per a la il·lustració digital 3D). Així és la doble (o triple) vida d’Isa Fernández-Carrera i Sara Fra, més conegudes com a R.E.A.L., dues noies gallegues establertes a Madrid de les quals segur que en sentiràs a parlar, i molt, en els pròxims mesos. El seu primer projecte juntes va ser Melic Studio, que va començar com una fanzine, però que ha evolucionat fins a l'animació 3D. Més tard (i amb una tercera integrant), van crear el seu primer grup de música, Drama, i avui dia ho estan petant amb R.E.A.L, un projecte de música electrònica experimental amb tocs de minimal, dance i pop dels noranta.

Lauren Nine és una cantant, compositora i saxofonista barcelonina de 23 anys que porta des dels 15 escrivint les seves pròpies lletres i materialitzant els seus propis sons. Però, què fa a Lauren Nine tan especial i la desmarca de tot el que hi ha en l'escena actual? Molt fàcil: la seva força. En el seu primer EP ‘Andrómeda’, (de)mostra que aquesta noia té un missatge, una visió i una cosmogonia únics dins del panorama nacional musical. Autèntica, pura i real. Si escoltes les quatre primeres cançons d'aquest EP, et veuràs transportat a una nova dimensió on el rap i l'hip-hop són els protagonistes, però amb tocs actuals al SZA i Kali Uchis, és a dir, combinacions fresques i explosives. Si estaves buscant la nova joia de l'escena urbana actual, no indaguis molt més, perquè ja has trobat a la nova revelació del panorama nacional. I ha vingut per a quedar-se.

Anticipades aquí.

Aforament limitat

https://www.youtube.com/watch?v=SXI_BZsGaHc
https://soundcloud.com/laurennine


ultims videos
logos