WordPress
Versió 2.8

Plataforma de Publicació Personal Semàntica

El primer és el primer

Benvinguts. El WordPress és un projecte molt especial per a mi. Cada desenvolupador i col┬Ělaborador afegeix alguna cosa única al resultat final, i tots plegats creem quelcom bonic que em fa sentir orgullós de formar-ne part. Milers d'hores s'han escolat al WordPress, i estem compromesos a millorar-lo cada dia. Gràcies per fer-lo part del vostre món.

— Matt Mullenweg

Instal·lació: La famosa instal·lació en 5 minuts

 1. Descomprimiu el paquet en un directori buit.
 2. Obriu wp-config-sample.php amb un editor de text com ara WordPad o similar i ompliu els detalls de connexió amb la vostra base de dades.
 3. Deseu el fitxer com a wp-config.php
 4. Pugeu-ho tot al servidor.
 5. Obriu /wp-admin/install.php al vostre navegador. Això hauria de crear les taules que necessiteu per al vostre bloc. Si hi ha un error, comproveu el vostre fitxer wp-config.php, i torne-ho a provar. Si torna a fallar, aneu als fòrums de suport (en anglès) i aporteu tanta informació com us sigui possible.
 6. Apunteu-vos la contrasenya que us doni el sistema.
 7. El procés d'instal·lació us hauria d'enviar llavors a la pàgina de registre. Registreu-vos-hi amb l'usuari admin i la contrasenya generada durant la instal·lació. Llavors podeu clicar a "Perfil" per a canviar la vostra paraula de pas.

Actualització

Abans que actualitzeu res, assegureu-vos que heu fet còpia de seguretat de tots els arxius que hagueu modificat, com ara l'index.php.

Actualització de qualsevol WordPress anterior a la versió 2.8:

 1. Esborreu els vostres arxius antics de WP, excepte els que hagueu modificat.
 2. Pugeu al servidor els nous arxius.
 3. Obriu /wp-admin/upgrade.php al navegador.
 4. Esperàveu més, potser? Doncs ja està!

Canvis a la plantilla

Si heu personalitzat les vostres plantilles probablement haureu de fer-hi alguns canvis. Si esteu actualitzant les vostres plantilles des de la versió 1.2 o anterior, hem creat una guia especial per a vosaltres (en anglès).

Recursos en Línia

Si teniu cap pregunta que no té resposta en aquest document, podeu visitar:

Wiki dels traductors de WordPress al català
Aquí hi trobareu dissenys de WordPress i informacions en català i podreu contactar amb el grup de gent que fa la traducció.

També podeu treure partit dels nombrosos recursos en línia que hi ha de WordPress en anglès:

El Còdex WordPress
El Còdex és l'enciclopèdia de tot el relacionat amb WordPress. És el recurs d'informació més complet per al WordPress que hi ha disponible.
El Blog del Desenvolupament
Aquí és on trobareu les darreres actualitzacions i notícies relacionades amb el WordPress. Deseu-lo als vostres preferits i visiteu-lo sovint.
WordPress Planet
WordPress Planet és un agregador de notícies que recull les entrades de blogs de WordPress d'arreu del Web.
Forums de Suport WordPress
Si heu buscat per tot arreu i encara no heu trobat una resposta, els fòrums de suport són molt actius i tenen una gran comunitat disposada a ajudar. Per a fer-ho més fàcil, assegureu-vos que el títol del fil descrigui allò que voleu i formuleu la vostra pregunta amb tant de detall com sigui possible.
Canal IRC WordPress (Còdex)
Finalment, hi ha un canal de xat que es fa servir per a debatre temes entre usuaris de WordPress i, ocasionalment, temes de suport. Aquest enllaç del Còdex us conduirà a l'adreça correcta. (irc.freenode.net #wordpress)

Recomanacions del sistema

El WordPress és la continuació oficial de b2/cafélog, fruit del treball del Michel V. La feina ha estat represa pels desenvolupadors de WordPress. Si voleu donar suport al WordPress, considereu de fer un donatiu.

Actualització des d'un altre sistema

El WordPress pot importar des de molts altres sistemes. El primer que heu de fer és instal·lar el WordPress tal i com s'ha descrit anteriorment.

Interfícies XML-RPC i Atom

Podeu escriure entrades al vostre blog WordPress amb eines com ara Windows Live Writer, Ecto, Bloggar, Radio Userland (el que significa que també podeu fer servir l'opció email-to-blog de Radio), NewzCrawler, i altres eines que funcionin amb l'API per a blogs. Podeu llegir més sobre suport per a XML-RPC support al Còdex.

Publicar via correu electrònic

Es pot escriure i publicar des d'un client de correu electrònic. Per a configurar aquesta opció aneu a la pestanya "Escriure" i ompliu els detalls de la vostra connexió amb el vostre compte POP3. Després d'això haureu de configurar l'arxiu wp-mail.php per a què executi periòdicament una comprovació a la vostra bústia per veure si hi ha articles nous. Podeu fer-ho amb Cron-jobs o, si el vostre client no en suporta, podeu buscar a diversos serveis de monitorització de webs per tal que comprovin l'adreça del vostre wp-mail.php.

Publicar és fàcil: Qualsevol correu enviat a l'adreça que especifiqueu serà publicat, amb l'assumpte com a títol. Us aconsellem que no difoneu la vostra adreça. El programa esborrarà els correus que s'hagin publicat correctament.

Rols dels Usuaris

Hem eliminat els nivells d'usuari per a fer molt més flexible el sistema de rols introduït a la versió 2.0. Podeu llegir més sobre Rols i Competències al Còdex.

Notes finals

Compartiu l'Amor

El WordPress no té al darrere cap campanya de màrqueting multimilionària, ni cap espònsor famós, però tenim una cosa encara millor — vosaltres. Si us agrada el WordPress penseu en dir-li a algun amic, a ajudar-lo a instal·lar-lo en cas que no se'n surti, o escriviu als mitjans a qui haguem passat per alt quan van escriure un article.

Copyright

El WordPress està sota la GPL (vegeu el license.txt).